Италианският селекционер на България Силвано Пранди бе доволен от първата победа на тима в Световната лига над Южна Корея с 3:0 в Инчеон.

„Благодаря на всички! Радвам се за победата. Първият успех винаги е хубав! Не играхме достатъчно добре днес, защото се подготвяме само от 15 дни насам. Трябва да се опитаме да избягваме някои грешки, но трябва да положим усилия за това. Утрешният мач ще бъде по-труден от днешния, но въпреки това ще играем по-добре. Ще покажем нашата подобрена игра”, заяви Професора след мача.

“Щастлив съм от победата, но искам да поздравя домакините. Корейците се опитаха да ни изненадат. Специално либерото О-Хюн Йео ме впечатли много. Направихме страхотен мач за феновете. Доволен съм от днешната ни игра, защото отбора ни израсна в атака и блокада”, добави капитанът Владимир Николов.

Голямата звезда на отбора ни Матей Казийски заяви, че не го интересува стартиралото световно първенство по футбол. Двубоите са основна тема и сред волейнационалите, като повечето от тях залагат на Испания. "Аз съм за България, а тя не участва. Така че мен световното не ме интересува."/БЛИЦ