Новият селекционер на националния ни мъжки волейболен отбор Силвано Пранди пристигна в България с новина. Преди часове той е подписал договор с италианския Модена и по този начин по-малко от седмица, след като приключи взаимоотношенията си с Кунео пое друг елитен тим от Серия А1.

Професора кацна на аерогара "София" в отлично настроение, въпреки едночасовото закъснение на полета му от Милано. Италианският специалист ще остане в България до 3 май, за да гледа мачовете от Купата на България и 13-те национали, които са част от родното първенство.

"Идвам тук, за да се запозная с всеки един поотделно и да се запозная със състава. Мисля, че България не се нуждае от нов капитан. Пламен Константинов е исторически капитан. До дни ще обявя кои трима отпадат от разширения състав за Световната лига. Може да имаме не само двама технически помощници. Към Северин Димитров и Найден Найденов може да се присъединят още един или двама българския специалисти", каза Пранди.

"Владо Николов е добре, но трябва да се види кога точно може да се присъедини. Най-вероятно това ще бъде в рая на май. Предстои да изясним точно състоянието на Пламен Констатинов, Матей Казийски ще получи почивка, тъй като го видях, че е твърде изморен", заяви още пред "Гонг" Силвано Пранди.

"Преди часове подписах официално договор с Модена, който е за една година. Тимът наистина проявяваше интерес към Владо, но той има контракт с Кунео", каза още Силвано Пранди при кацането в София, след което отпътува към Пловдив. /БЛИЦ