ЦСКА ще се класира служебно за финала на държавното първенство по волейбол за жени. Причината за това е решение на ръководството на “Левски Волей”. Дамите в синьо няма да се явят в третия мач от полуфиналните плейофи.

Причината за това е скандалът с отлагането на двубоя с два дни. По програма той трябваше да се проведе вчера (11 март), но беше пренасрочен от Национална волейболна лига, което предизвика недоволството на ЦСКА.

От родната федерация публикуваха писмо от “Левски Волей”, в което председателят на клуба Валентин Филипов съобщава решението си. Очаква се от Лигата да присъдят служебна победа на ЦСКА. Така шампионките ще затитават титлата си срещу носителките на Купата на България Марица.

Оригиналният текст на писмото на "Левски Волей":
"До
Национална Волейболна Лига
Бул. „Васил Левски” №75
София

Във връзка с коментарите и инсинуациите появили се по повод на третата плейофна среща от Национална Волейболна Лига- Жени между отборите на ВК „Левски Волей” и ВК ЦСКА,ръководството на ВК „Левски Волей”,Ви уведомява, че нашият отбор няма да се яви на третия мач, насрочен за 13 март от 17:30 часа в зала „Сиконко”.

Съжаляваме изключително за създалата се атмосфера около този мач, включително и от позицията и действията на ВК ЦСКА. Опорочава се и се обезсмисля трудът, усилията и надеждите на отбори, треньори, клубове и приятели на волейбола. Дори и евентуална победа на ВК „Левски Волей”вече е опорочена и обезсмислена.

Молим Ви да уведомите съответните тимове и длъжностни лица за решението на ръководството на ВК „Левски Волей” отборът ни да не се яви на третия мач от плейофите на НВЛ – Жени на 13 март от 17:30 ч.в зала „Сиконко”.

С уважение,
Валентин Филипов
Председател на УС
на ВК „Левски Волей”
12.03.2012 г., София"