Модена Волей (Модена) се класира на финал за Купата на Италия 17 години след последния си успех в турнира - през 1998-а. Това стана факт, след като отборът, воден от Анджело Лоренцети, се наложи трудно с 3:2 гейма (25:19, 23:25, 12:25, 25:23, 15:11) над шампионите от Кучине Лубе Банка Марке (Трея) пред препълнените трибуни на "Пала Додза" в Болоня.

Мачът започна при пълната доминация на Модена благодарение основно на сръбския нападател Неманя Петрич и френския му колега Ървин Нгапет, пишат колегите от bgvolleyball. За Лубе проблемите се задълбочиха, след като при 11:16 Ийржи Ковар падна лошо и се наложи да бъде заменен. Това обаче не пречупи играчите на Алберто Джулиани и с отлични изяви на Джулио Саби и поляка Бартош Курек, Лубе успя да изравни геймовете. В третата част Модена игра много слабо и логично Лубе взе аванс, но в четвъртата момчетата на Анджело Лоренцети заиграха както могат и знаят и докараха мача до тайбрек. В него главен герой бе Ървин Нгапет, който изведе тима си до финала за Купата.

Топреализатор в мача стана Неманя Петрич с 20 точки (3 блокади, 50 % в нападение), а Ървин Нгапет добави 17 (1 ас, 2 блокади, 48 % в атака). За Лубе по 18 точки записаха Джулио Саби (5 аса, 1 блокада, 43 % в нападение) и Бартош Курек (2 аса, 2 блокади, 45 % в атака). Поредния си силен мач изигра сръбският център Марко Подрашчанин, който се отличи с 13 точки (7 блокади, 50 % в нападение).

Така в днешния финал Модена ще спори с Енерджи Ти Ай Диатек (Тренто), който е воден от Радостин Стойчев и с Матей Казийски в състава. Сблъсъкът е от 18:00 часа и ще бъде предаван директно по RING.BG, както и в БЛИЦ TV.