Волейболният Марица се завърна в Пловдив след историческата победа над руския шампион и най-титулуван клуб в Европа - Динамо (Москва). Отборът пристигна пред зала "Лаута" малко след 22:30 часа снощи и бе посрещнат от треньорите в школата и децата от академията на клуба, които зарадваха своите любимки с хубави букети.

Наставникът Иван Петков беше изключително щастлив след паметния успех. Специалистът разкри кое е най-голямото оръжие на Марица, оказало се ключово за победата в Москва.

“Отборът като цяло игра много добре и беше много задружен. Имаме много добри състезателки. Успяхме да си изпълним задачите и си повярвахме, че можем да победим Динамо (Москва) и се случи. Тактически неутрализирахме някои техни силни страни. Определено ни помогна и че тяхната звезда Гончарова не игра. Най-голямото ни оръжие беше духът, който имаше отборът", каза завърналият се начело на Марица Иван Петков.

"Нещата са много отворени в нашата група. При добро стечение на обстоятелствата можем да завършим и на първо място. Ние сме реалисти и знаем, че за български отбор в този турнир нещата са много сложни. Имаме състезателки, които тепърва започнаха да играят. Щастливи сме, но няма някаква еуфория, имаме още много работа, която трябва да свършим. Усещането да победиш най-титулувания женски тим е много хубаво и има нотка на гордост, което задължава. Критериите към отбора ще станат още по-завишени. Трудихме се толкова много именно за такива моменти. Тази еуфория ще ни натисне и мисля, че това ще помогне момичетата да станат още по-отговорни и концентрирани”, добави треньорът на Марица.