Водачът в първенството на Италия Итас Диатек Трентино (Тренто) очаквано спечели домакинството си срещу последния в класирането Йога (Форли) с 3:0 гейма (25:12, 25:13, 25:16), въпреки че игра без повечето си титуляри. Срещата продължи 62 минути.

В този мач треньорът на Трентино Радостин Стойчев предпочете да остави звездата Матей Казийски да почива и да даде игрово време на другите двама българи в отбора - Цветан Соколов и Валентин Братоев. Само преди дни Казийски и компания спечелиха за трета поредна година Шампионската лига и получиха заслужена почивка за мача с Йога.

Младият диагонал Соколов се възползва от възможността по перфектен начин и стана MVP и топреализатор на мача с 19 точки (1 ас, 15 атаки при 75% успеваемост, 3 блокади). Братоев пък стана втори по резултатност с 14 точки (4 аса, 7 атаки при 64% успеваемост, 3 блокади). На посрещане той отчете 60% добро и 20% перфектно.

За тима на Радо Стойчев това бе 24-ата победа от началото на сезона в Серия А1. БГ Тренто е лидер в класирането в Италия със 70 точки. В последния 26-и кръг от редовния сезон на 3 април са българските сблъсъци Бре Банка Ланути (Кунео) - Трентино и М. Рома Волей (Рим) - Копра Морфо (Пиаченца), както домакинството на Тоно Калипо (Вибо Валентия) срещу Марми Ланца (Верона) и гостуването на БЦЦ-НЕП (Кастелана Гроте) на Сислей (Тревизо). /БЛИЦ