Волейболният ЦСКА ще продължи да съществува. Президентът на “червените” Георги Георгиев и треньорът Сашо Попов дадоха днес пресконференция, на която обещаха розово бъдеще на клуба.

„Благодаря за търпението и доверието на всички. Със съдружника ми Григорий Иванович Карамак дадохме достатъчно пари, с които погасихме задълженията преди Коледа. Отсега нататък няма да има финансови проблеми. ЦСКА ще го има както досега, във всички възрастови групи. Рецептата да сме това, което сме, е колектив и лоялност. Може би след този труден период сме по-силни както между нас, така и на волейболното поле”, заяви Георги Георгиев и допълни, че странични фактори са опитали да му попречат

 “Няма герои в този труден период, за това, че сме играли без пари. Добре си знаем задълженията. Георги Георгиев да осигурява пари, а състезателите да играят. Нагледахме се на достатъчно извадени джобове във футбола и баскетбола. Дано станем още по-силни. Търсим нови играчи и ще има такива”, каза треньорът Сашо Попов.

Босът на клуба добави, че може да се очакват изненади като нови попълнения, но не разкри повече подробности и поясни само, че неизбежно ветеранът Николай Иванов от играч ще стане треньор.
Трансферът на Георги Волов и Стойко Ненчев във Франция все още не е факт.

“Остън Рестър не е напуснал ЦСКА. Договорът му бе до Нова година. През 2010 година сигурно пак ще кандидатстваме за уайлд кард за Шампионската лига. Имам отлични лични отношения с президента и на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер и неговите вицепрезиденти”, допълни още Георгиев.

Спиридон Зегов е бил на среща със заместник спортния министър Иван Ценов и Министерство на отбраната относно желанието на ЦСКА да вземе на концесия материалната спортна база. След като собствеността бъде прехвърлена от Министерство на отбраната, към Министерството на физическото възпитание и спорта, ще се преговаря „червените” да вземат целия комплекс на 4-ти километър и зала „Армеец” за дълго време и да могат да я модернизират./БЛИЦ