Националният отбор по волейбол гостува днес от 16:00 часа българско време на Бразилия в мач от група "А" на Световната лига. Нашите са лидери в групата с пет победи и едно поражение. Същият актив имат и бразилците, но са на втора позиция.

БЛИЦ припомня за последната среща между двата тима. През 2010 година на световното първенство се състоя всичко друго, но не и мач в духа на феърплея. България победи с 3:0, игра силно, но бразилците избраха да загубят нарочно. Те си направиха сметка, че при поражение от нашите ще отидат в по-лесна следваща група с Чехия и Германия. След успеха българите отидоха в далеч по-трудния поток с Куба и Испания. Впоследствие Бразилия стана световен шампион, но целият волейболен свят се погнуси от постъпката на Бернардо Резенде и играчите му. "Това не беше мач, а пародия", каза тогава президентът на родната федерация Данчо Лазаров. От лагера на Бразилия в лицето на треньора Бернардо Резенде отговориха: "Не съм карал моите играчи да загубят днес."

От 2010 година насам България и Бразилия не са се срещали и днешният двубой е удобен да докажем още веднъж, че заслужено водим в група "А". Селекционерът Камило Плачи беше откровен и каза, че ще бъде събитие, ако победим Бразилия, но всичко се случва. Целта пред нашия отбор е три точки от двата мача с Бразилия.


Untitled_1.jpg bul.jpgБразилия - България  
 16:00 часа
пряко по
ТВ7



Вероятни състави:

Бразилия: Бруно Резенде, Едер Карбонера, Рикардо Лукарели, Лукас Сааткамп, Амарал Данте, Уолъс де Соуса, либеро - Марио да Силва

България: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Стоян Самунев, либеро-Теодор Салпаров