ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

България се класира на европейското първенство за мъже под 20 години! Първият ни отбор, който започна участие през 2024 година, мина като на парад през квалификацията в Румъния.

Макар и мачовете да бяха трудни водените от Мирослав Живков състезатели се справиха на ниво. Нашите спечелиха и третия си мач на турнира – срещу Румъния с 3:1 (19:25, 26:24, 25:18, 25:20). Родна агитка в залата не спираше да пее любимото ни „Българи юнаци!"

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Като по традиция нашите загубиха първия гейм. Така беше и при победите срещу Черна гора и Турция в предишните два дни. Този път знаково значение имаше втората част. Румънците водеха почти през цялото време. Звездата ни Симеон Николов, който реално сам спечели двубоя с турците в тайбрека, отново беше над всички. Особено когато застанеше на началния удар. Нашите губеха в голяма част от гейма включително с 22:24. Живков и отборът му обаче показаха кой е господарят на корта.

Третият гейм беше доста по-лесен, макар че пак тръгна с румънски аванс. Накрая нашите се наложиха с 25:18. Вече придобили нужната увереност, българите не оставиха шанс на съперника и триумфираха с 25:20.

Така отборът ни ще участва на европейското първенство, което е от 26 август до 7 септември в Сърбия и Гърция.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!