Капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Страшимира Филипова даде интервю пред медиите в Азербайджан преди днешния мач. Двубоят на националките срещу домакините е част от олимпийския предквалификационен турнир в Баку. В първата среща нашите победиха лесно Дания с 3:0, а днес от 16:30 часа играят с един от фаворитите. Само победителят в турнира получава право да участва в същинските квалификации за Лондон, които са догодина.

“Не бих казала, че мачът с Дания е бил тренировка. Все пак става дума за търсене на път към Олимпиадата. Ние изиграхме срещата с увереност. Само в третия гейм възникнаха някои проблеми, когато съперникът дори излезе напред в резултата. В крайна сметка България победи с 3:0 и това е много добре”, коментира Филипова победата над Дания.

“Действително, ние познаваме от първа ръка потенциала на Азербайджан, на тези волейболистки, които играят в националния отбор. Знаем прекрасно с кого си имаме работа. Нас трябва да ни вълнува собствената ни игра, тъй като ще срещнем силен противник. Разбира се, отсъствието на Наталя Мамедова до някаква степен може да повлияе на играта на съперника, но и без нея противникът има прекрасни изпълнители”, допълни българката.

“Сега сме с нов треньор – Марчело Абонданца, опитен и амбициозен наставник с голямо желание за работа. Има много интересни идеи, за чието осъществяване просто е нужно време. А ние нямахме толкова много време да се подготвим за турнира в Баку – тренирахме заедно около две седмици. Разполагаме с всичко необходимо, за да постигнем прогрес в играта и резултатите”, завърши националката./БЛИЦ