Левски спечели за втора поредна година Суперкупата на България по волейбол. Шампионите пречупиха Дея спорт в страхотна драма, която продължи над 2 часа и половина за 3:2 гейма.

Успехът пък сложи край на серията на бургазлии от четири поредни успеха над тима на Николай Желязков.

Столичани започнаха много добре срещата и още в първите минути на откриващия гейм успяха да отворят разлика. Венислав Антов бе разигран от Стоил Палев, а сервисът на домакините вършеше отлична работа, разбивайки посрещането на съперника, а оттам и не даваше възможност на Георги Братоев да покаже на какво е способен. Това доведе до ранен аванс от 5 точки при 10:5, който бе поддържан, с известни амплитуди, до самия край на гейма.

Втората част премина още по-убедително за шампионите. Те направиха две последователни серии, които ги изведоха до категорична преднина при 12:4 от която за бургазлии просто нямаше измъкване. Опитната селекция на Франческо Кадеду не успя да отговори на агресията и скоростта на домакините, които с огромна лекота печелеха точки, а Тодор Скримов също се разигра, за да може Левски да се доближи максимално до трофея.


В третия гейм Дея също показа защо е считан за един от фаворитите за трона този сезон. Ветераните от Бургас успяха малко да намалят устрема на съперника си и за разлика от предишните две части, не допуснаха ранно изоставане. Това им даде повече увереност и те взеха преднина при 17:12. Благодарение на началния си удар Левски се върна до само точка разлика, но опитът на гостите ги измъкна и им донесе успех.

Четвъртият гейм премина и най-равностойно в хода на целия мач. Двата тима си разменяха малки серии, но без да се стига до сериозно откъсване в нито една посока. Скримов и Антов блестяха за шампионите, а Николай Николов и Желсон Кардосо за бургазлии. Всичко опря до финалните ситуации, при които Дея пропусна три геймбола, на свой ред отрази шест мачбола, за да измъкне успех с 33:31.

В тайбрека Левски бе без Скримов, който получи почивка от Николай Желязков. Двата тима отново се захапаха здраво, като основната тежест за шампионите бе поета от Антов. Сините на два пъти имаха крехка преднина от 2 точки, които обаче бяха заличавани. Те пропуснаха нов мачбол при 14:13, но при следващия не трепнаха за крайния успех.