Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Министърът на спорта Свилен Нейков даде обширна пресконференция по повод скандалите във волейбола. По-рано ви информирахме, че на брифинга Нейков ще потвърди, че парите за организирането на домакинството на Световната лига от страна на държавата са преведени към федерацията. Това означава, че няма как България да загуби правото да е домакин на финалите на Световната лига в началото на юли. Министър Нейков коментира и спора между федерацията и Радостин Стойчев и Матей Казийски. Той обаче не даде конкретен отговор дали е възможно двамата да се върнат в националния отбор за Олимпиадата.

“Матей Казийски потвърждава позицията си. Опитахме да водим разговори с него, но той има позиция, която отстоява. Всеки е характер, но в крайна сметка се стараем да запазим целостта на отбора, с диалог, разговор да търсим изглаждане на ситуацията, защото като потенциал останаха много малко състезатели, а ще търсим добро представяне на Олимпиадата. Опитвам се да запазя каквото мога като национален отбор. За всички е изключително важно участието на Олимпиада и трябва да направим всичко възможно за добро представяне. Правили сме разговори с федерацията, Радостин Стойчев и някои състезатели през цялото това време. За жалост всеки е характер. Колкото и да сме опитвали да оправим ситуацията, нещата са такива. Едната страна поставя условия, от другата – също. Търсим компромисен вариант, в който този национален отбор с този треньор (б.р. – има предвид Радостин Стойчев) да продължи и да участва на Олимпиадата. И двете страни трябва да отстъпят по-малко. Явно това не става, но продължаваме с разговорите. Не мога да ви дам срок, но ще се борим. Не мога да кажа, утре се връща или вдругиден се връща”, допълни спортният министър.

“Ако поискаме оставката на Данчо Лазаров, е вмешателство на държавата вътре във федерацията. Той се избира от клубовете, не от Министерството. Не може да се допусне да се месим в работата на федерацията, защото те са самостоятелна организация. След оттеглянето на спонсорите направихме разговор с федерацията, за да ни кажат как са избрали новия треньор и какво е тяхното намерение от тук нататък. Към момента никакво действие не сме предприели, получихме единствено техните решения”, завърши Свилен Нейков./БЛИЦ