Министърът на спорта Свилен Нейков заяви, че проверката във волейболната ни федерация е започнала преди 2 дни.

"Проверката в БФ Волейбол е започнала преди 2 дни, тъй като ние не можем да достигнем до самата истина и затова сме изискали тази проверка. В скоро време ще имаме резултат от анализа", започна Нейков пред БНТ.

"Радо Стойчев даде сигнал, че има някакви финансови злоупотреби и ние трябваше да проверим. Спонсорските средства и тези за реклама, които влизат в БФ Волейбол ние не ги знаем, знаем само какъв е бюджетът на федерацията Проверки има непрекъснато и на другите федерации, но просто не са оповестени", призна той.

Свилен Нейков разкри, че зачестилите напоследък домакинства на различни спортни събития в "Арена Армеец", трябва да бъдат преценени внимателно: "Трябва да дадем приоритет на тези спортове, които са лицето на нашия спорт. Няма смисъл да организираме домакинства, ако няма кой да видим на почетната стълбица. Най-важни за развитието на спорта у нас са спортните училища. Спортовете, които са масови у нас и носят пари на държавата трябва да се развиват".

"Има федерации, които се изхранват от такива домакинства. Ние обаче все още не можем да покажем прозрачност къде отиват приходите, затова бе назначена и финансова проверка в БФ Волейбол".

"Бюджетът, с който разполага Спортното Министерство е минимален. Знаем какви са условията в криза, така че 600 лева за възстановяване не са толкова малко. Искаме да побеждаваме богати държави като Австралия и Англия, но стандартът ни не позволява подобно нещо", каза още шефът на българския спорт.

"Искахме да изградим мега-комплекси за много видове спорт, където да се подготвят нашите състезатели. За кратко време успяхме да вдигнем спортната база, оправихме базата на Белмекен, базата в "Дианабад" стана разкошна, имаме вече многофункционална зала, правим Анти-допингов център. Тези неща са предпоставки за един по-успешен спорт в бъдеще", завърши Свилен Нейков.