България загуби от Тайланд с 1:3 гейма (16-25, 19-25, 25-16, 18-25) и в последния си мач от световното първенство за жени под 19 години ще излезе в спор за седмо място. В него ще се изправим срещу победителя от двойката Хърватия - Бразилия (срещата е с начало 19:00 ч. наше време).

Срещу Тайланд селекцията на Борислав Крачанов се изправи в спор да достигнем до мач за 5-6 място, но за съжаление отстъпихме. Това бе втора поредна загуба за тима ни на Mондиала, който се провежда в Унгария и Хърватия.

В днешната програма двубоят ни бе първи и видимо си личеше умората у селекцията на Крачанов. Още повече, че в първия мач срещу Тайланд (от груповата фаза) показахме съвсем друго лице и тогава се наложихме с 3:0.

Днес стартовият ни състав бе обичайният: Маргарита Гунчева, Елена Коларова, Виктория Коева, Ива Дудова, Боряна Ангелова, Микаела Стоянова и либеро Виктория Нинова.

След равностойни едва няколко минути, съперникът се откъсна с 4 точки в първи гейм и много бързо направи разликата 7 точки (10-17). Краят на тази част бе още по-кошмарен. Позволихме серия от 7 безответни точки на Тайланд и след 16-25 те поведоха в геймовете.
 
Вдъхновени те тръгнаха с 4-1 и във втората част. Успяха да поддържат разлика от няколко точки и при 16-21 бе ясно, че не можем да очакваме обрат в тези минути.

Лошо започна и следващият период – 0:3. Тук обаче бързо успяхме да се съвземем и да изравним при 10-10. Събуждането ни бе тотално, след като направихме впечатляваща серия от 8 поредни точки (23-15) и така да спечелим един гейм и то категорично 25-16.
 
Това не успя да даде нужния импулс на момичетата и те допуснаха отново сериозно откъсване на Тайланд в четвъртия гейм (1-7). Въпреки че се бориха, този начален пасив се оказа решаващ и загубихме с 18-25, с което и срещата.