Известната волейболистка и бивша националка Теодора Бечева ще бъде новият треньор на женския отбор на Академик (София), съобщи шефът на клуба Румен Петров.
 
Теодора Бечева, която до миналата година се подвизаваше в Италия, наследява кормилото на тима от Георги Петров, който бе начело на софиянки през миналия сезон. Самият специалист пък се върна отново на игрището, като стана играещ помощник-треньор на Николай Желязков в Левски Волей (София).
 
Академик бе един от последните клубове, който направи картотека на своите състезателки, като до последно нищо не се знаеше за ситуацията около женският тим. 
 
"Закъсняхме, защото търсех качествен треньор за новия сезон", заяви за BGvolleyball.com Румен Петров. "Радвам се, че успях да привлека Теодора Бечева в нашия клуб. Договорили сме се за всичко. С нея смятам, че отборът ще се развива и ще имаме успехи в първенството", допълни шефът на столичния състав.
 
Клубът е картотекирал 12 състезателки за родния шампионат. Наред с попълненията от девойките в отбора се върна Ваня Върбанова от Левски Волей, а също така ще се разчита на опитните Ива Миланова и Кристина Георгиева. В тима с нетърпение очакват и завръщането на игрището на Янита Николова, която претърпя сложна операция през лятото и е във възстановителен период. Очаква се тя да се включи към състава след Коледа и да подсили отбора за втория полусезон.
 
Академик ще играе официалните си срещи за шампионата в зала "Христо Ботев" в Студентски град.