Капитанът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Тодор Алексиев даде интервю от летището в Москва, където пристигна в късния следобед.

“Тимът ни си върши много добре работата. За пореден път ще участваме на Световно първенство, продължаваме нагоре и ще търсим медал. Спечелването на визата не беше леко. Нямахме много време да се подготвим. Бяхме се подготвили за много тежък турнир. Не знам защо срещу Холандия се получи лесно, а отборът им не беше за подценяване. Те играха много добре, но ние успяхме да ги пречупим рано и да си вземем нашето”.

Алексиев взе отношение и по загубата снощи от Чехия с 2:3 гейма. “Мачът бе такъв, че ти трябва един гейм и след като го спечелиш е много трудно да продължиш мотивиран. Момчетата се опитаха да победят, но просто не се получи. Играха добре, имахме своите шансове да победим, но мачът беше без значение след първия гейм, заяви той.

- Разтежението, заради което не взех участие в мача с Кипър в Опава ,явно не е леко, защото ми създаваше доста проблеми. В Русия ще се види, но утре имам важен мач със Сургут срещу Казан и след това ще се разбере какво се случва.”