Треньорът на Марица Иван Петков коментира очакванията си преди домакинството на световния клубен първенец Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул). Мачът от втория кръг на Шампионска лига е утре от 18:00 часа в зала "Колодрума".

“Това е един мач, в какъвто всеки един тим, всеки един състезател или треньор иска да участва. Наистина отборът, срещу който се изправяме утре, е може би най-добрият в света в момента. Ние, като колектив, който се труди и има сериозни амбиции, искаме не просто да участваме в мача, но да дадем най-доброто от себе си и да се поздравим с резултат, който ще ни даде шанс за нещо по-сериозно", коментира Петков.

"Няма как да сме по-мотивирани. За всяка от нашите волейболистки това е един шанс да направи нещо запомнящо се за Марица и за своята кариера. Не знам какви са причините за загубата на Еджзаджъбашъ в първия кръг от турското първенство, при това от отбор, който ние победихме малко преди това, но е ясно, че от другата страна на мрежата няма да застанат шест робота, а шест момичета, които във всеки един момент са уязвими. Въпросът е ние да се подготвим и да изиграем този мач по най-добрия начин”, добави треньорът на Марица.