Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже до 20 години Мирослав Живков гостува в предаването „Арена Спорт“ по БНТ. Той призна, че е горд от постигнатото второ място на Европейското първенство във Върнячка Баня (Сърбия). Както е известно, вчера родните волейболисти загубиха от Франция с 1:3.

"Чувстваме се горди и удовлетворени. Направихме го за България по най-добрия начин. Бяхме близо до това да спечели и финала. Трябва да си направим равносметка и да продължим напред. Играхме срещу един от водещите отбори. България загуби от световния шампион в равностойна битка и направи изключителен мач. Разликата бе в търпението, самочувствието и спокойствието, което имат французите. Готвят се в спортни центрове и играят заедно в отборите. Играят в първа лига на Франция. България е сред най-добрите отбори в Европа и това е чувство на гордост", заяви Живков.

"Тези състезатели трябва да бъдат реализирани в мъжкия национален отбор. Това е посока в която работим от две години. Заслугата е на целия спортно-технически щаб, който работи непрекъснато с момчетата. Достойнството на нашия отбор е, че във всеки един мач вадеше най-доброто", добави 53-годишният специалист.

"Владимир Николов влезе в треньорския щаб като спортен специалист. Експертното му мнение, опита и присъствието му дадоха резултат, за да направим крачка напред. Искам да благодаря и на Джанлоренцо Бленджини, очаква се от нашия отбор да попаднат момчета в мъжкия тим", допълни наставникът.

"Не виждам лошо да интегрираш млад състезател, който иска да работи, в мъжкия отбор. Трябва да проявиш малко повече търпение и да прекараш време с него в залата. Процесът е малко по-дълъг, но резултатите са по-големи. Младостта е основна част от нашия спорт и не трябва да бягаме от нея. Ако младите са основна част от отборите във вътрешното първенство, ще става по-бързо този процес", коментира Мирослав Живков.

 подкрепя българския спорт