България се бори, но отстъпи на Франция с 1:3 гейма (25:22, 18:25, 16:25, 26:28) във финала на европейското първенство по волейбол за мъже до 20 години в сръбския град Върнячка баня.

В първия гейм "петлите" дръпнаха с 4 точки в средата на частта, но след това избраниците на селекционера Мирослав Живков наваксаха изоставането и набързо получиха три геймбола. Първият беше отразен от французите, но втория не и така нашите поведоха с 1:0. Това беше и едва втория загубен гейм за Франция в хода на цялото първенство.

Втората част се разви по коренно различен начин за нашите волейболисти. Съперникът вдигна оборотите значително и след равностоен старт на гейма, "петлите" дръпнаха с внушителна преднина, която беше недостижима и в крайна сметка Франция изравни частите.

През третата французите затвърдиха силната си игра и почти не позволиха на младите "лъвове" да ги затруднят и поведоха в геймовете. 

В четвъртия гейм българите стигнаха до аванс от 3 точки, но съперника съумя да изравни. До края отборите се захапаха и вървяха точка за точка, нашите имаха няколко възможности за изравняване на геймовете, но "петлите" отразяваха шансовете на нашите. В крайна сметка те успяха и да затворят мача от първия си опит.

Кристиян Титрийски бе най-резултатен за България във финала с 13 точки, Александър Къндев отбеляза 11, а Стилиян Делибосов реализира 8 т.

През август отново във Върнячка баня националният ни отбор за мъже до 20 години спечели Балканското първенство.