Новият треньорски екип на женския национален отбор по волейбол тепърва ще опознава състезателките в селекцията. Това призна единият от пом.-треньорите на руския старши треньор Владимир Кузюткин - Владимир Орлов. "Познавам само някои от тях, не много обаче. Лично не ги познавам, ще има време да се опознаем. Лагерът ще започне на 21 или на 22 април", заяви в интервю за сайта на федерацията (БФВ) бившият наставник на мъжките Родопа (См) и Авиа-Миньор (Пк).

Орлов е работил още като асистент на националните селекционери при подрастващите Драган Иванов и Иван Халачев на европейските първенства за кадети през 2009 г. и 2013 г., но никога не е бил треньор на женски тим, припомня в. “Сега”.

"По-различно е с нивото, на което се работи в националните отбори - жени и мъже. Различни са начините на работа, условията. Иначе всичко е волейбол. Отговорността е по-голяма - коментира Орлов. - Нямам по-специални очаквания. Очаквам да видя нови неща, очаквам да видя желание от страна на момичетата за работа. Да видя и резултати, защото в края на краищата всеки спортист се стреми да покаже по-добри резултати в своето развитие. Абсолютно целият щаб ще даде максимума от себе си."