И като гост във втория мач от полуфиналната серия в италианското мъжко първенство отборът на Итас Диатек Трентино (Тренто) победи Бре Банка Ланути (Кунео) с 3:2 гейма (25:23, 25:20, 13:25, 17:25, 15:18).

За Тренто Матей Казийски бе титуляр, но не получи особено висока оценка. Той регистрира 43% отлично посрещане и 43% успеваемост на атаката, която му донесе 10 точки. На сервис Казийски наниза 4 аса, но направи и 5 грешки. Така той стана трети по резултатност сред съотборниците си с общо 14 точки в мача. Резервният диагонал на Трентино Красимир Стефанов също се появи на терена, макар и за малко като резерва в третия гейм. Той отбеляза 1 точка в нападение. Контузеният Владимир Николов не бе в тимовата листа на отбора от Кунео за срещата.

Така най-успешният български треньор в последните години Радостин Стойчев поведе с 2:0 победи в серията срещу настоящия национален селекционер на България Силвано Пранди. Третият мач от серията, който може да се окаже и последен, е в Тренто тази събота от 19,00 часа българско време./БЛИЦ