Втори връх в българското дамско първенство за настоящия сезон ще гони женския отбор на ЦСКА-Демакс (София), разкри ръководството на “червените”. Тимът спечели Купа България 2013, която бе обявена от треньорския екип и ръководството на тима за една от най-сладките, не само заради трудната победа с 3:2 над Казанлък Волей, но и заради възрастта на момичетата, които са много млади.

Три от състезателките спечелиха индивидуални награди, като капитанката Даниела Кънчева бе обявена за най-добър разпределител, Силвия Косева за най-добър център, а Патрисия Йончева стана най-добро либеро на турнира.

„Досега всички благодариха на нас, сега е време и аз да благодаря на тях. Тази Купа ни е много сладка по много причини. Главната от тях е изградения колектив. Самият колектив е дело на ръководството, защото те създадоха тази невероятна и сплотена атмосфера. Благодаря и от лична гледна точка, защото повярваха в мен. За първа година играя като основен разпределители и съм доволна от за доверието. Надявам се да постигнем още по-големи успехи”, заяви капитанът Даниела Кънчева.

„Щастливи сме от спечелването на трофея. Научиха ни да бъдем победителки още от детско-юношеската школа. Затова изказваме благодарност на ръководството. Всички вярваха, че Казанлък Волей ще спечели Купата на свой терен, само ние вярвахме, че ние ще бъдем крайният победител. Така и стана и това показа силата на нашия дух”, каза от своя страна Патрисия Йончева.