След като ЦСКА за четвърта поредна година получи правото с уайлд-карт да участва във волейболната Шампионска лига, собственикът Георги Георгиев обяви, че клубът ще кандидатства за домакинство на финалите на турнира и се надява те да бъдат в “Арена София”.

Георги Георгиев разкри, че лично президентът на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер му се е обадил, за да му съобщи, че българският шампион и носител на Купата прави прецедент, като за четвърти пореден сезон ще получи уайлд-карт, за да се бори с елита на Европа на волейболното поле.

“Искаме догодина да вземем организацията на финалите! Ние сме кандидатствали за Шампионската лига с двете зали в София и Самоков. Но новата зала в столицата още не е лицензирана. Ако ЦСКА премине първия кръг, класираме се напред, Европейската волейболна конфедерация ни даде България да е домакин на финалната четворка на Шампионската лига и залата е одобрена, аз Ви гарантирам, че ще направим в София финалите!”, обяви Георгиев в интервю за “Гонг”.

“Лично Андре Майер ми се обади и ми каза „Честито! За пореден път Ви оказваме честта да играете в Шампионската лига. Дано продължите с по-добрите показатели”. Това бе най-радостното за мен. Изчаквах и последната четвърта уайлд-карта да бъде дадена, това днес стана факт, за да го кажа. Мога да допълня, че Ираклис също ще продължат и са одобрени, въпреки наказанието си, тъй като Панатинайкос няма да играе в Шампионската лига”, допълни босът на “червените”.

Относно финансирането на клуба - настоящите задължения, осигурените от него за сезон 2011/2012 средства в размер на 500 000 лева, очакваният таен спонсор и това, че Шампионската лига е разход, а не приход), Георгиев обяви: „Да тези 500 000 лева са обезпечени от нас. Дай Боже, този тайнствен спонсор да си изпълни ангажимента към нас, както е според подписания предварителен договор между него и клуба от септември до април. Дано си изпълни траншовете. Той от нас искаше за играем Шампионска лига – постигнахме го! Дано си изпълни ангажиментите, а в противен случай ние пак ще излезем от ситуацията и ще си решим проблемите”.

“Личната ми цел, която съм поставил в ЦСКА, е постигната и доказана с това ръководство, с тези успехи не само в България, но и на европейско ниво. Това е достатъчен показател и доказателство за всички, които мразят ВК ЦСКА, които наистина ни завиждат, вместо да се радваме и да се поддържаме. Може да ни оплюват, да ни казват и изваждат всичките проблеми, които имаме, вместо да говорят, забелязват и отбелязват всичките ни успехи през тези години. Винаги сме си разрешавали проблемите в самия клуб, без да излиза навън. Това ме радва, че на професионално ниво сме го постигнали в ЦСКА. Независимо какви проблеми сме имали – финансови или други, винаги сме ги решавали и ще ги решаваме и то вътре между нас”, каза още Георги Георгиев. /БЛИЦ