Волейболистите на ЦСКА, които победиха немския Унтерхахинг с 3:2 гейма (23:25, 25:22, 23:25, 25:23, 15:10) в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига, може да играят в т.нар. “Чалъндж кръг” на втория по сила европейски клубен турнир - Купата на Европейската волейболна конфедерация (CEV). Там “армейците” ще срещнат един от останалите 4 тима, които са завършили на трето място в груповата фаза на Шампионската лига. Сред тези тимове е и воденият от Пламен Константинов турски тим Зираатбанк (Анкара), който отстрани италианския Каза (Модена) на вече бившия селекционер на България Силвано Пранди в 1/4-финалите на Купата на CEV след "златен" гейм.

Другите възможни съперници на ЦСКА са полските Закса (Кеджежин-Козле), който елиминира испанския Уникаха (Алмерия) също след "златен" гейм, Асеко Ресовия (Жешув) срещу когото играха ЦСКА миналата година в плейофите на Шампионската лига, който отстрани германския Евиво (Дюрен), и френския Араго (Сете), който победи белгийския Еуфони (Асе-Леник) също след "златен" гейм.

Двойките в т.нар. "Чалъндж кръг" на Купата на CEV ще станат ясни утре след дирижиран жребий в централата на CEV в Люксембург. /БЛИЦ