Женският отбор на ЦСКА победи като домакин АЕЛ (Лимасол, Кипър) с 3:0 гейма (25:23, 25:19, 25:23) в столичната зала "Христо Ботев" в реванш от втория кръг на Купата на претендентите.

С този успех "червените" отстраниха кипърките и се класираха за третия кръг на европейската надпревара. Така след тригодишно прекъсване, отново български представителки отиват на 1/16-финалите на турнира.

Момичетата на треньорката Юлия Иванова записаха чиста победа, която обаче не дойде никак лесно. И през трите части "армейките" бяха догонващи, като на моменти в първия и втория гейм разликата достигна до 4 точки в полза на АЕЛ. Едва след 16-ата точка "червените" успяваха да стопят пасива и на свой ред да подчинят кипърките. Обрата настъпваше след силен начален удар, който разколебаваше гостенките и те започваха да грешат, пише bgvolleyball. Отлични изяви на сервис записа разпределителката Лора Китипова, която отбеляза 3 аса, като сложи и финалната точка на срещата, именно от директна точка след ас. 

Мария Каракашева също показа отлични умения в този елемент, като след неин начален удар "армейките" стопиха пасива във втория гейм. Блокадата довършваше картината на успешната игра на домакините, като в третия гейм при равенството 23:23 единичен блок на Христина Русева даде предимство на нашите и отборът на ЦСКА успя да затвори гейма и мача.

Следващият съперник на "червените" ще стане ясен по-късно. /БЛИЦ