Волейболният ЦСКА разпространи официално изявление по повод прекратения мач с Пирин (Разлог) от изминалия сезон на Суперлигата и последвалите събития.

"Ръководството на ВК ЦСКА няколко месеца търсеше цялата истина и настояваше за справедливост в решенията по повод прекратения мач с Пирин (Разлог). След като за скандалния мач бе наказан само отборът на ЦСКА, ръководството на клуба излезе с декларация и обжалва едностранно взетото решение последователно пред Дисциплинарната и Апелативната комисии и накрая и пред УС на БФВ.

След като се увери, че първоначалното решение, по отношение на случилото се, е променено и е определено наказание за главния съдия и дежурния делегат на прекратената среща, ръководството на ПВК ЦСКА АД оттегля жалбата до УС на БФВ с вх. № 387 / 15.04.2014 г.

Уверяваме волейболната общественост, че в нашия клуб сме направили анализ на случая и сме взели своите поуки, но продължаваме да смятаме, че е необходимо да се предприемат мерки за подобряване работата на Съдийската комисия.

За да продължим да бъдем честни и коректни, ръководството на ПВК ЦСКА е длъжно да отбележи, че Генералният секретар на БФВ Станислав Николов, в конкретния казус, показа напълно адекватно и принципно отношение.

С уважение: Александър Попов