Волейболистите на ЦСКА претърпяха тежка загуба от Ираклис (Солун) с 0:3 гейма (19:25, 21:25, 21:25) във втория си мач в Група "А" на Шампионската лига. Двубоят се игра пред близо 5000 зрители в зала "Арена Армеец". Верните привърженици на "червените" очакваха любимците им да ги зарадват и да се реваншират за загубата през миналата седмица - 1:3 гейма като гост на Аркас Спор (Турция).

Наставникът на ЦСКА Александър Попов пусна в игра следната титулярна седморка: Николай Иванов, Нажари Карвальо, Ивайло Стефанов, Велизар Кьосев, Стоян Самунев, Евгени Иванов и Антон Василиев.

Първият гейм започна много равностойно с мощна подкрепа от страна на многобройна агитка на "червените", която създаде страхотна атмосфера в "Арена Армеец". След 14:14 обаче гостите от Солун показаха по-концентрирана игра в нападение и на блокада и логично започнаха да трупат аванс. Сашо Попов потърси решение с пускането на Емилиан Мирчев и Владислав Александров, но Ираклис затвори гейма при 19:25.

Във втората част гостите поведоха със солидна разлика още преди първото техническо прекъсване. Публиката започна още по-дружно да подкрепя любимците си, което сякаш вдъхна сили на волейболистите в червено и особено на бразилеца Карвальо, който влезе в ритъм. Благодарение на силните му изяви разликата бе стопена до само една точка. За разлика от ЦСКА обаче гърците продължиха да посрещат добре и в този гейм, показаха по-здрави нерви в края и отново спечелиха - 21:25.

Третият гейм се разви по сценарий, подобен на втория. Блокадата на гостите отново беше непробиваема за атаките на българските нападатели. Сашо Попов отново потърси решение в смяната на Карвальо и Кьосев. Спецът даде възможност и на втория разпределител Георги Манчев да поиграе. Дори и подкрепата от предните редици по трибуните от страна на няколко волейболисти на вечния съперник на ЦСКА - "Левски Волей" обаче не помогна на "червените" да вземат поне гейм от Ираклис, който спечели и третия - 21:25.

Така "армейците" претърпяха втора загуба за сезона в Шампионската лига. В третата среща от Група "А" избраниците на Сашо Попов ще гостуват на Нолико в Белгия на 13 декември.

ЦСКА - ИРАКЛИС (Солун, Гър) 0:3 (19:25, 21:25, 21:25)

ЦСКА:
Николай Иванов, Нажари Карвальо, Ивайло Стефанов, Велизар Кьосев, Евгени Иванов, Стоян Самунев - Антон Василиев-либеро
Треньор: Александър Попов

ИРАКЛИС: Костас Прусалис, Синан Танък Джем, Николаос Смарагдис, Константинос Христофиделис, Викторс Корженевич, Анджей Краварик - Йоргос Стефану-либеро
Треньор: Сотирис Дрикос