Волейболният ЦСКА се размина със сблъсък с водения от Радостин Стойчев италиански Тренто за Шампионската лига. В актуалния носител на трофея е и българският национал Матей Казийски. “Червените” не могат да се паднат в една група и с другите два отбора получили уайлд кард Ястрежебски Вигел (Полша) и Волей Блед (Словения). Носителят на купата на България няма да играе и срещу Будванска Ривиера (Черна гора) и Раднички (Крагуевац) от Сърбия.

Сред най-сериозните възможни съперници на ЦСКА са италианските Лубе Банка Мачерата и Копра Пиаченца, където играе Христо Златанов, руските Динамо (Москва) и Зенит (Казан), както и гръцките Панатинайкос и Олимпиакос. Останалите участници са австрийския Хипо Тирол Инсбрук, белгийските Нолико Маасейк и Кнак Рьозеларе, френските Тур и Пари Волей, Фридрихсхафен от Германия, полските Ресовия Жежов и СКРА Белхатов, КАИ Тируел и Уникаха Алмерия от Испания, турския Беледийезиспор, и Чешке Будьовице от Чехия.
 
През следващият сезон на Шампионската лига ще вземат участие 24 клуба, като те ще бъдат разделени в шест групи по четири тима. Играе се на разменени гостувания, като в следващата фаза продължават първите два клуба от всеки поток. След като от CEV изберат града домакин на финалната четворка, третият най-добър състав от шестте групи също получава правото да продължи./БЛИЦ