Волейболният ЦСКА ще играе отново в евротурнирите. Това съобщиха от клуба. "Червените" не се класираха по право заради по-задното си класиране, но след отказ на няколко родни тима да участват в Европа, от ЦСКА са подали заявка.

Ето какво написаха от ЦСКА:

"Армейци, ръководството на ВК ЦСКА взе решение да подаде документи за участие във втория по сила европейски клубен турнир CEV CUP. Класирането на нашия отбор в Суперлигата на България не ни дава право на участие в Европа, но поради отказа на няколко български отбора да се включат в европейските клубни турнири, се откри възможност и ние решихме отново да премерим сили с най-добрите отбори.

Взехме това решение, защото смятаме, че мястото на ЦСКА трябва да бъде в Европа и вярваме, че скоро отново ще можем да побеждаваме там. Също така  смятаме, че тези европейски мачове ще бъдат средство за намирането на рекламодатели и спонсори, които не само ще ни помогнат да организираме мачовете, но и ще ни подкрепят финансово, за да подсилим отбора си.

Ще направим всичко възможно да играем в зала „Арена Армеец“, за да може наистина мачовете ни да станат червен празник за феновете ни, които не ни изоставиха през последните трудни години.

Само ЦСКА
Винаги един до друг