Звездата на националния отбор Цветан Соколов призна за интерес към него от страна на турския Халбанк. Той заяви, че с удоволствие би играл в подобен тим с толкова много звезди под един покрив.

"Вярно е, че Халбанк ме искаха, но в момента не мога да кажа нищо повече. Искам да играя с този отбор. С удоволствие бих играл заедно с Казийски, Хуанторена и Рафаел, така че, ако имам тази възможност и, разбира се, президентът на Тренто Диего Мосна ми позволи да отида там, с удоволствие бих отишъл", заяви Соколов.

Трансферната сага около Цецо се завихри, докато националите още бяха в Бразилия за мачовете от Световната лига. Той обяви, че иска да разговаря с президента на Итас Диатек (Тренто) относно бъдещето си. Соколов е собственост на италианския шампион от 5 години, но през това време по-често бе резерва или бе отдаван под наем.

Сега, след като от тима си тръгнаха треньорът Радостин Стойчев и куп играчи, включително капитанът Матей Казийски, президентът Диего Мосна се е хванал за главата и се чуди как да окомплектова нов отбор. Изведнъж Соколов се превърна от твърда резерва, в спасителен пояс за Тренто. Неговото желание обаче е да играе в много силен отбор в някое от европейските първенства, затова иска да разбере от Мосна какви ще са целите пред италианския тим и дали те ще съвпаднат с неговите.

Интересно е, че именно Стойчев, който сега ще води Халкбанк, държеше Соколов резерва, а в последната година го прати под наем в Кунео, тъй като не намери място за него в Тренто.