Звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов призна, че при загубата с 1:3 от Италия на полуфинала на европейското първенство не сме показали играта, която е трябвало. Според него решаващ се е оказал спада на ефективността в атака и допуснатите непредизвикани грешки.
 
„Почнахме добре, но завършихме лошо. Не успяхме да покажем играта, която искахме. Направихме и много непредизвикани грешки. Трябва да започнем да печелим такива важни мачове. Трябва да натрупаме самочувствие да подобни мачове, тъй като отборът ни е силен и му предстои да играе още такива важни двубои. След първия гейм ни падна ефективността в атака, а почнахме да правим и непредизвикани грешки“, призна Соколов.
 
„Не мисля, че умората ще окаже влияние в мача срещу Сърбия. Задължително трябва да спечелим този мач, тъй като ще ни класира на световното първенство. Иначе ще трябва да играем допълнителен бараж, който я го спечелим, я не. Със сигурност ще търсим победата в мача за бронзовите медали“, допълни волейболистът.