Медиите в Турция твърдят, че шампионът на страната Халкбанк (Анкара) си е осигурил подписа на звездата на националния ни отбор по волейбол Цветан Соколов.

Все още обаче липсва официално потвърждение от страна на италианския Диатек Трентино (Тренто), където Соколов игра през последния сезон, и с който клуб имаше договор за още една година. Финансовите проблеми, които налегнаха Тренто обаче принудиха президентът Диего Мосна да се разделя със звездите си.
 
В Халкбанк Цецо Соколов ще заиграе отново с кубинеца Османи Хуанторена, който ще остане в Анкара още един сезон. Както вече стана ясно, за треньор на тима пък се спряга името на селекционера на България Камило Плачи.

Наставник на Халкбанк през изминалия сезон бе бившият селекционер на волейболните ни национали Радостин Стойчев, като при назначаването си той доведе със себе си и половината отбор на Тренто в лицето на Матей Казийски, Хуанторена и Митар Джурич.

През новия сезон Стойчев няма да води турския шампион, с който освен титлата, спечели още Купата и Суперкупата на страната, като игра и финал в Шампионската лига. Освен Стойчев, Халкбанк също така бе напуснат от капитана Казийски, Джурич и разпределителя Рафаел. В отбора обаче остава Хуанторена, като Соколов ще е първото звездно попълнение на турския тим.