Националът Валентин Братоев заяви след загубата с 0:3 гейма от Австралия, че селекцията на Пламен Константинов не се е представила на нужното ниво.

"Травмата на брат ми не изглеждаше да е много добре. Дано да няма счупване. Той държи на болка, а сега не изглеждаше много добре. Но това го има в спорта, продължаваме напред, имаме Жоро Сеганов. Лошо за контузията на Гошко, не е приятно за никой спортист", коментира Вальо Братоев преди да стане ясно, че травмата на брат му не е чак толкова сериозна. 

"За мача - нямаше цел да се пестят някои от хората, Австралия ни надигра с волейбол. Загубихме, не защото сме се отпуснали, или сме нямали късмет. Не се представихме на нужното ниво. Срещу Сърбия се представихме една идея по-добре. Срещу Русия въпросът е да покажем волейбола, който иска треньорът от нас. Ако успеем да играем нашия волейбол, можем да се противопоставим на Русия. Те са силен отбор, въпреки че също изпитват затруднения, например видяхте това със Сърбия, който им е много неудобен съперник. Нашият отбор им е удобен“, добави Георги Братоев.

Както е известно, днес от 20 часа е третата среща на нашите - срещу Русия. 

A1 излъчва безплатно на Facebook страницата на спортните канали MAX Sport всички мачове на българския национален отбор по волейбол от Лигата на нациите.

Програмата на турнира в София:

1 юни (петък), 17:00 часа
Австралия - Русия 1:3
1 юни (петък), 20:00 часа
БЪЛГАРИЯ - Сърбия 2:3

2 юни (събота), 17:00 часа
Русия - Сърбия 2:3
2 юни (събота), 20:00 часа
Австралия - БЪЛГАРИЯ 3:0

3 юни (неделя), 17:00 часа
Сърбия - Австралия 
3 юни (неделя), 20:00 часа
БЪЛГАРИЯ - Русия