Левси разби с 3:0 ЦСКА в дербито от от група B  на финалния турнир за Купата на България при жените. Двата тима вече си бяха осигурили участие в полуфиналната фаза на турнира и днешният сблъсък трябваше да определи победителя в групата.

Това бе трета поредна победа за "сините", които ще се изправят срещу Славия в спор за място на финала. "Червените" пък ще премерят сили с Марица. Двубоите са утре в зала "Христо Ботев".

Днес Левски не остави много шансове на съперника, въпреки че в определени периоди изоставаше в резултата. В първия гейм ЦСКА повеждаше на няколко пъти, но не съумяваше да запази преднината си. В края силна серия от сервис на Кристина Гунчева даде преднина на "сините".

Втората част беше значително по-оспорвана. ЦСКА водеше с 22:17, но допусна куп грешки и в крайна сметка загуби гейма на 24.

Левски започна ударно в третата част и след серия от начален удар на Мирослава Паскова натрупа аванс от 9:2. До края ЦСКА не съумя да се противопостави с нищо на съперника и завърши частта с едва 15 точки.