Най-добрият блокировач на Европейското първенство за мъже през 2009 г. Виктор Йосифов излезе начело в индивидуалната класация на блокировачите преди последния уикенд от груповата фаза на Световна лига 2010. Йосифов е с 34 успешни блокади дотук или точно по една средно на гейм. На пето място в тази ранглиста излезе Николай Николов с 0.79 точкови блокади на гейм.

Звездата Матей Казийски се издигна до третото място сред нападателите с 52.47% успеваемост на атаката. С 52.15% Тодор Алексиев е на пета позиция в същата класация, а водач продължава да бъде германецът Роберт Кром с 56.68%.

Плеймейкърът на "лъвовете" Андрей Жеков слезе с една позиция надолу в класирането на разпределителите. Сега той е четвърти със 7.03 перфектни подавания средно на гейм. Начело тук излезе сърбинът Владо Петкович с 8.22.

Либерото на България Теодор Салпаров е в челните десетки на две от индивидуалните класации. Той е седми на своя пост и пети при защитниците. Лидер и в двете ранглисти е Паси Хивяринен от Финландия./БЛИЦ