Волейболният “Левски” от няколко месеца не намира във финансов колапс. Кризата стана причина да бъде отменен мачът за Суперкупата на България при мъжете. Идеята на волейболна федерация беше сезонът 2014/2015 в първата ни група да се открие с такъв двубой, като за трофея един срещу друг трябваше да излязат шампионът в Суперлигата за 2014 година Марек Юнион-Ивкони и носителят на Купата на България за 2014-а "Левски Боол".

100 000 лева са необходими на “сините”, за да оцелеят и да вземат участие в шампионата. Това обяви шефът на клуба Владимир Николов пред Нова тв. “По принцип краен срок за подаване на заявка няма, но ако стоят нещата както днес, няма да се явим за първия мач за първенството. Реалността е такава, че няма пари. Когато се записахме за шампионата, го направихме с поредната доза обещания, а когато нещата трябва да се случат на практика, се оказа, че обещанието и действията се разминават, заяви Николов.

- Да, бях подведен. Неприятното в ситуацията е, че аз подведох други хора, позовавайки се на тези обещания. И едва ли не аз лъжа хората. А това не ми е присъщо. Във волейбола, за жалост, така стоят нещата. Липсват рекламодатели. Липсва интерес, очевидно и това е реалността. Търпение със сигурност загубих, надежда съм на път да я загубя.”

В БФВ продължават да очакват окончателния отговор от шефа Владо Николов ще играят ли левскари в първенството или не. Първенството в Суперлигата при мъжете започва на 17 октомври.