Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Бившият капитан на националния отбор на България и един от президентите на ВК Левски София Владимир Николов говори преди мача на България срещу световните шампиони от Италия в Лигата на нациите. Нашите загубиха с 0:3 гейма.

"Първо, да кажа за хората, които се отказаха от националния отбор. За мен това нещо е недопустимо - да откажеш да играеш за националния отбор. Но другото, което е по-важно е, че хората, които се отказаха от националния отбор, и всички, които обмислят нещо такова, трябва да разберат едно нещо - хората, които не играят за националния отбор, вземат половин заплата. И това е факт! Няма значение мъже или жени, няма значение на какво ниво. В България в момента само двама състезатели, които биха могли да не играят в националния отбор и да получават добри пари - това са Цецо Соколов и Елица Василева. Всички останали, които решават да не играят за националния отбор, една година по-късно вече играят за половин заплата и това е факт. Питайте ме от къде го знам? Бил съм там", коментира Владо Николов в студиото на MAX Sport.

"Следващият изключително важен въпрос е, че хората, които искат да се развиват и са избрали волейбола като призвание, те не трябва да разсъждават за това какво им е дала България. Хубаво е да се запитат и тук ще перифразирам един хубав американски политик: "Не ми казвай какво България е направила за теб, а ми кажи какво ти си направил за България?".

"Тези хора, които отказват повиквателна за националния отбор, аз мога да ги определя с една дума - това са предатели! Защото спортът е война в мирно време. Ние излизаме на спортната площадка да воюваме с противника. И това е най-цивилизования начин да се водят единоборства, противоборства и хора, които отказват да играят за националния отбор, са предатели за мен. Освен това, че обричат усилията си да бъдат постоянно подценявани, особено в Турция", добави Владимир Николов.