Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов изигра последния си мач пред българска публика. Той потвърди новината след загубата от Куба с 2:3 гейма в малкия финал на Световната лига. Владо обаче не каза нищо за предстоящата Олимпиада. Както е известно, преди няколко дни се появи слух, че може и да не участва в Лондон заради негарантирано титулярно място. След това обаче самият той каза, че ще бъде на разположение на Найден Найденов дори и да не бъде титуляр.

“Трудно ми е да направя анализи в момента, много емоции има в мен, видяхме че можем да играем волейбол на високо ниво, въпреки всичките проблеми и въпреки всички хора, които работят против отбора. Затова ме е най-много яд, че не успяхме да вземем медалите и да затворим устата на всички“, каза капитанът на България.

“Това беше последният ми мач пред българска публика и в Световната лига. Съжалявам, че не успяхме да се поздравим с победата. Мога да кажа, че от самото ми включване в националния отбор през 1997 година, когато носех топките и водата, капитан тогава Беше Найден Найденов, до днес във всеки мач съм играл на максимума на възможностите си. За мен това е въпрос на чест, не винаги резултатите са били такива, които искам. Мога да кажа с чиста съвест и ръка на сърцето си, че винаги съм се раздавал”, продължи Владо.

“Поздравления за Куба, победиха ни в тежък мач. Двубой, който искахме да спечелим страшно много, но не се получи. Отново се получи като на Световното през 2010 година. Изпитваме огромно съжаление. Все пак представянето на отбора е отлично, за първи път от 2006 година насам играем във финална четворка. В четвъртия гейм имах две топки, трябваше да направя поне едната и нещата можеха да се развият в друга насока, за което страшно съжалявам. Аз не бих правил сравнения с предишни години, защото отборът ни е доста подмладен и тепърва ще расте”, завърши капитанът./БЛИЦ