Няколко родни волейболни клуба обвиниха федерацията, че не спазва собствените си правила за финансово подпомагане на клубовете.

ЦСКА, Пирин, Черно море и Марек Юнион-Ивкони. Четирите клуба пуснаха официално писмо до председателя на БФ Волейбол Данчо Лазаров, в което намекват за толериране на едни за сметка на други.

Повод за недоволството е решението на федерацията от 2013 г., според което 50% от трансфера на свободните състезатели трябва да отиват за клубовете, в които са израснали тези волейболисти. 

Оказва се, че само един клуб е получил отчисления от т.нар. свободни състезатели, а останалите - не, а именно голяма част от тях създават играчи за националните отбори.

Ето и предложението им:

"Ръководството на БФВ да изготви правилник за разпределението и на сумите, получавани за издаването на трансферни сертификати на състезателите от нашите клубове, които бихме предложили и желали да са следните:
- За свободните състезатели – 50 % за БФВ, 40 % за клуба, в който последно е играл състезателят и 10 % за клуба-майка (по първа картотека);
- За национални състезатели, които са с договор в български клуб – 70 % за БФВ, 20 % за последния клуб и 10 % за клуба-майка;
- За състезатели на български клуб, трансферирани в чужбина – 60 % за БФВ, 30 % за последния клуб и 10% за клуба-майка;