Марица (Пловдив) продължи перфектната си серия от началото на сезона в женската Национална волейболна лига и в четвъртия си мач. В залата на Пловдивския университет вицешампионските отвяха Славия-СУ (София) в три гейма - 3:0 (25:12, 25:12, 25:9) след само 55 минути игра и излязоха начело във временното класиране в шампионата.

Момичетата на Иван Петков не оставиха никакви съмнения в превъзходството си и водеха убедително в резултата по време на целия мач. На поста диагонал, на мястото на Силвана Чаушева, започна опитната Марина Ковачева, но от втория гейм нататък отстъпи мястото на младата Симона Николова.  В срещата не игра и Таня Събкова, на чието място се изяви Силвия Андреева.  В последната част в основната седморка на Марица се появиха и надеждите Йоанна Атанасова и Радостина Маринова.

Топреализатор на мача стана капитанът на Марица Ана Радичева с 16 точки, а центърът Милена Димова, която игра само в първите два гейма, добави 10 точки. Тя впечатли и с четири от общо деветте точкови блокади на пловдивчанки в срещата. Домакините нанизаха и девет аса.

Марица е с пълен актив от 12 точки и 12:0 гейма и вече е на първо място, след като безапелационният резултат помогна на пловдивчанки да изпреварят по точково съотношение шампионките от "Левски" (София), които са със същия актив от спечелени мачове и геймове. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в следващия кръг, за да определят в директен двубой първенеца в първата четвърт от мачовете на разменено гостуване. Дербито между "сини" и "жълти" е на 15 ноември от 17:00 часа в столичната зала "Сиконко".