Женският национален отбор постигна забележителна победа над Корея с 3:2 (20:25, 25:15, 25:14, 22:25, 15:8) във втория си двубой от Група А2 на Световното Гран При, което се провежда в „Булстрад Арена“ в Русе. Днес от 20:10 ч. е последният двубой на тима в турнира, а съперник е Германия. 

Ето и какво заявиха след срещата снощи три от състезателките пред официалния сайт на родната федерация, които имаха основен принос за успеха – Добриана Рабаджиева, Нася Димитрова и Петя Баракова.

Добриана Рабаджиева: Много съм доволна от момичетата, тъй като се борихме до край и мисля, че заслужихме победата. А за самия тайбрек, може би в началото те ни натиснаха със сервис, но след това обърнахме нещата в наша полза със страхотни изяви в защита на Ели (б.а. Елица Василева). След това имахме една поредица от хубави сервиси и мисля, че наистина заслужихме този успех. Знаехме, че мача няма да е никак лесен, защото отборът на Корея има много класни състезателки, но успяхме доколкото можем да се подготвим за този мач и да го спечелим.

А на въпрос дали публиката в „Булстрад Арена“ е помогнала на тима да победи, Доби отговори: Абсолютно! Аз още след първия ден искам да благодаря на цялата публика, защото в Русе е страхотно! Условията и всичко, което ни е предоставено, са най-добрите към момента в България. И затова без феновете в залата може би едва ли щяхме да се справим, затова им благодарим и се надявам, че утре (б.а. днес) ще напълнят още повече залата.

Мачът с Германия също няма да е лек, тъй като срещу Корея изразходвахме доста усилия и има натрупана умора. Все пак още не сме в оптимална физическа. Така че очаквам труден двубой срещу един добър отбор. Играят от доста време заедно. Подмладени са и имат хъс за игра, но ние със сигурност ще направим всичко по силите си, за да ги победим.

Нася Димитрова: Събрахме се като колектив в тайбрека и се раздадохме максимално. Играхме и заради публиката. Тя беше седмият играч на полето и успяхме да победим Корея. Да, в Русе ни харесва. Особено публиката много ни мотивира, много ни помага, за което много и благодарим. Надявам се и мачът с Германия да бъде в наша полза. Ще има малко умора, но ще се опитаме да я преодолеем и да покажем най-доброто от себе си. Много обичаме всички в Русе и им благодарим, че са с нас!

Петя Баракова: За да постигнем тази победа ни помогна това, че играхме като отбор. Показахме, че наистина можем да спечелим този мач. Публиката беше страхотна! Много се радвам, че имаше толкова много хора в залата. Наистина подкрепата на българската публика оказва влияние в тежките моменти и е много хубаво, когато играеш на българска земя. Мачът с Германия няма да бъде лесен, но се надявам да бъде в наша полза. Ще дадем всичко от себе си и се надявам да го спечелим.