С близо час закъснение се прибраха волейболните ни национали в България. Нашите сътвориха подвиг в Световната лига, попилявайки два пъти Холандия с 3:0 гейма в Ниската земя.
Първо полетът от Амстердам се забави 40 минути, а след това волейболистите бяха задържани за 20 минути в самолета заради гръмотевична буря. Забавянето принуди националите ни да побързат, защото ги чакаха на последно повикване за полета за Варна.
Заради краткия престой в София селекционерът Силвано Пранди отказа да говори с медиите, но след огромния напън той се спря.
 
„С мачовете подобряваме играта си, срещу Корея показахме някои проблеми, но срещу Холандия се представихме по-добре. Дали ще вземем 6 победи във Варна?! Би било трудно! Дори много трудно..но ще опитаме”.
 
Само 6 от избраниците на италианския специалист избраха да прекарат вечерта в София и утре да вземат самолета за морската столица.
При излизането си на летище София всички чакащи аплодираха волейболните ни национали.
 
„Доста сме изморени, трябва бързо да възстановим след тежкото и дълго пътуване. Преполовихме Световната лига и определено се връщаме с позитивно настроение. Не започнахме добре, но последните мачове ги спечелихме. В момента вървим по добър път. Сега гледаме първо за срещите с Корея във Варна, трябва пак да ги бием с по 3:0 и чак след това да мислим за другите противници. Наясно сме с това, което трябва да правим. Със сигурност може да кажа, че имаме сели и възможности да спечелим Световната лига. Потенциал със сигурност имаме въпросът е да успеем да го разгърнем до край” сподели пред Гонг националният ни разпределител Андрей Жеков.
 
Николай Николов изрази задоволството си отново да играе с националната фланелка: „Чувствам се страхотно! Това описва всичко! Като цяло сме доволни от шестте двубоя. С всеки изминал мач показваме по-добра игра. Можехме само да измъкнем повече в Бразилия, като особено във втората среща инициативата бе повече от нашата страна”.
 
На 26 и 27 юни от 19:00 часа в зала Конгресна играем с Южна Корея. Мачовете с Холандия са на 3 и 4 юли също от 19:00 часа. Не събота и неделя, а петък и събота пък двубоите с Бразилия – 8 и 9 юли съответно от 20 и 18 часа.