Системата “Ястребово око” ще бъде въведена във волейболното ни първенство. Това обяви изпълнителният директор на българската федерация Станислав Николов.

"Изпратили сме запитване и сега чакаме оферти с цените, каза Николов. - Ще закупим една система и първоначално ще я използваме за възловия, телевизионен мач.“

Волейболните хора бяха провокирани от скандала на мача от волейболното първенство при мъжете между Пирин (Разлог) и ЦСКА. Срещата беше прекратена при резултат 1:1 гейма (19:25, 25:18) и 16:13 в полза на домакините в третата част при атака на Ивайло Стефанов от ЦСКА топката се удари първо в блока и след това в антената, което ясно се видя на телевизионните повторения. Последва първо отсъждане в полза на ЦСКА, след това то бе променено в полза на Пирин. Това взриви страстите и Александър Попов извади отбора си от полето.

За утре са насрочени заседания на Дисциплинарната и Съдийската комисия към БФВ, на които ще се раши какви санкции да понесат „армейците“ и евентуално съдиите на срещата.