Бившият президент на волейболната ни федерация Валентин Заяков, нападна настоящия шеф Данчо Лазаров пред Канал 3:

“Лазаров разби женския, сега ще разбие и мъжкия волейбол, затова предлагам те да поемат отговорността. Да застане Любо Ганев начело на отбора и да го класира на Олимпиадата. И после целия Управителен съвет да поеме отговорността, ако се провалят. Изгониха Радо Стойчев, преди това изгониха Силвано Пранди като мръсно коте, а сега го чакат да се върне”

“Сега имаме стойностен отбор, а те се подиграват с треньорите, не ги оставят да си свършат работата. Проблема е, че Стойчев не се води по гайдата на Лазаров и не изпълнява неговите тъпи, некомпетентни и комерсиални желания и затова бе изгонен. Помните какво направи с женския национален отбор. Назначи Димо Тонев и го съсипаха. Това не е училище за малоумни. Лазаров като е такъв капацитет да избере един от УС и да каже: айде ти действай.”, допълни Заяков.

“Не знам защо мразят Стойчев! Може би защото е познат в световен мащаб, защото е успял… това е българската завист. Очаквах Пранди да им откаже и той го направи с основание. Те го гонят, а сега очакват да се върне. Може ли секретаря на федерацията да среща треньора в коридора и да му казва “ти си уволнен””, завърши бившият шеф на федерацията по волейбол.