Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Родната волейболна федерация попадна в доста деликатна ситуация, след като Силвано Пранди отказа да се завърне начело на "трикольорите" и да води България в предстоящата олимпийска квалификация с Франция, Египет и Пакистан. След краха срещу Германия инж. Данчо Лазаров и Любо Ганев обявиха за смяната на Радостин Стойчев с италианеца. Оказа се обаче, че Пранди не се е навил, което хвърли в шах управниците на волейбола ни.

Утре федерацията ще има събрание, на което ще се решава кой да поеме България. След отказа на Пранди фаворити за поста на Стойчев стават Пламен Константинов-Гибона и Мартин Стоев, с които ще се водят разговори. Не е изключено и някой от асистентите на досегашния треньор да застанат временно начело на мъжкия ни волейболен тим. Това са Георги Петров, Найден Найденов, Мирослав Живков и италианецът Камило Плачи.

"В момента заставаме зад нашето решение, че с Радо Стойчев няма да продължим, защото сме сигурни, че няма да може се справи. Търсим варианти, има време. Момчетата почват подготовка след два дни, ще се консултираме с тях, да видим, какво е тяхното мнение. Като ръководство ще направим всичко възможно да работят спокойно тези момчета, защото квалификацията ще се реши на полето, а не извън него. Всичко ще направим да може момчетата да работят спокойно", коментира в ефира на "Дарик" легендата Любо Ганев, който е член на Управителния съвет на федерацията.

В същото време стана ясно, че не само Матей Казийски е пред отказ от националния отбор, а и друг от асовете ни - Андрей Жеков. Разпределителят ни, както и звездата от Тренто мислят дали да останат в представителната ни селекция след уволнението на Радостин Стойчев. Очаква се до ден-два да стане ясно решението на Казийски и Жеков.