Мъжкият "Б" национален отбор по волейбол, воден от треньора на Добруджа Мирослав Живков, замина днес за приятелски турнир в Унгария. Надпреварата ще се проведе в град Секешфехер (13 - 15 май). Волейболистите ни ще премерят сили с домакините от Унгария, Австрия и Швеция.

В състава попаднаха предимно млади състезатели и дебютанти, а както е известно, националният селекционер Пламен Константинов реши Живков да води отбора в Унгария.

„Основна задача пред нас е да проверим моментното състояние на повиканите играчи. Също така да изпълним всички задачи, които сме си поставили. Тръгваме с един изцяло подмладен състав, в който има доста дебютанти. Желанието ни е да видим тези волейболисти в игрови действия. Затова, в зависимост от ситуацията ще се опитам да дам шанс на всеки един от повиканите", коментира Мирослав Живков преди полета към Унгария.

"Имаме информация за съперниците, но не толкова актуално. Не знаем с какви състави ще излязат. Но в този турнир търсим конкретно неща в нашата игра, а не толкова резултати. Но ще се постараем да дадем максимума“, добави треньорът на Добруджа.
 
Съставът на България за турнира в Унгария:

Разпределители
Георги Манчев
Чоно Пенчев

Диагонали
Велизар Чернокожев
Спас Байрев

Посрещачи
Мартин Атанасов
Златко Кьосев
Златан Йорданов
Явор Генов
Яни Георгиев

Централни блокировачи
Иван Латунов
Николай Къртев
Красимир Георгиев

Либеро
Добромир Иванов