Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) са само на победа от второ поредно участие във финалния плейоф на Суперлигата. Играчите на Мирослав Живков спечелиха гостуванията на първенеца от редовния сезон Нефтохимик 2010 (Бургас). В първия мач волейболистите от Добрич надиграха бургазлии с 3:1, а във втория се наложиха с 3:2 след 20:18 в решителния тайбрек.

Припомняме че, в предния етап „зелените“ детронираха шампиона в последните 4 години Марек Юнион-Ивкони и по този начин взеха реванш за загубата на финала в първенството от дупничани през миналия сезон.

Но въпреки добрата форма и гръмките победи, които бележат неговите състезатели Мирослав Живков остава здраво стъпил на земята и добре знае, че срещу опитен отбор като Нефтохимик 2010 няма място за подценяване, а битката в полуфинала още не е свършила.

„Трябва да забравим тези два мача в Бургас и да се съсредоточим максимално върху предстоящия двубой. Основната ни задача преди срещата беше да анализираме мачовете в Бургас. Да видим в кои елементи от играта се справихме добре и в кои по-зле. Да си направим правилните изводи и да се опитаме да подобрим още повече представянето си в домакинските срещи. Наясно сме, че играем срещу един от най-опитните и балансирани отбори в Суперлигата. Ще се опитаме да дадем максимума от моментното ни състояние и се надявам да завършим започнатото пред собствена публика“, каза специалистът начело на Добруджа 07 за сайта на БФВолейбол.

Днес от 18:00 часа в зала „Добротица“ е третият двубой от серията, а при успех Добруджа 07 ще си заслужи още една възможност да станe шампион на България.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за волейболната Суперлига - ТУК !!!