Звездата на френския национален отбор по волейбол Ървин Нгапет е избягал от катастрофа, която сам е причинил. Инцидентът се е случил близо до Реджо Емилия в нощта на четвъртък срещу петък. Има трима пострадали.

Според „Гадзета ди Модена“ Енрико Лузети и Давиде Маканяни са с леки наранявания, но третият пострадал Рикардо Ферарини е в интензивното отделение на болницата.

След като разбрал за сериозността на положението, френският волейболист, който играе за италианския Модена Волей пое отговорност и излезе с официално съобщение.

„Аз съм шокиран и дълбоко съжалявам за това, което причиних на Рикардо Ферарини, Енрико Лузети и Давиде Маканяни. Реших да застана пред прокуратурата в Модена и да поема отговорност. Надявам се, че те бързо ще се възстановят. Извинявам се на пострадалите в катастрофата, на техните семейства, на моя клуб, на съотборниците ми, спонсорите и феновете“, заяви Нгапет, който беше с основна заслуга Франция да извоюва европейската титла в "Арена Армеец". Както е известно, "петлите" елиминираха България на полуфинала. Французите отново ще се изправят на пътя на "трикольорите" по време на олимпийската квалификация в Берлин през януари.