ФИА, Бърни Екълстоун, експерти и фенове не вярват, че Ферари са готови действително да напуснат Формула 1 в края на годината.

Известният италиански екип не одобрява концепцията за бюджетния таван и двойните стандарти и предупреди, че ако този режим не се промени, ще напусне Формула 1.

"Не съм аз човекът, който да говори за перфектни бракове", споделя шефът на Формула 1, който в момента се развежда със съпругата си Славица.

"Нещата са толкова прости и няма да се променят. Надявам се, че Ферари няма да се оттеглят. Все нещо може да бъде решено, така че всички да са щастливи, но няма да е лесно", добави Екълстоун.

Техническият съветник на ФИА Тони Пърнел оприличи хода на Ферари на предишните предсказания за Армагедон, които не са се случили. "Оптимист съм. Когато се изисква промяна отборите се оплакват от наставащ Армагедон - замразяването на двигателите, преминаване към V8 агрегати и т.н.", казва Пърнел пред "Сън".

"При всеки един случай е имало хора, които са твърдели, че Формула 1 ще се разпадне. Всичко това обаче прави ФИА по-устойчива на тези истерии", казва още Пърнел, цитиран от clubf1.

Макс Мозли не е коментирал, но източници, близки до президента на ФИА, са разкрили, че той не е бил особено впечатлен от заплахата на Ферари, тъй като тя "нито е неочаквана, нито ще се реализира". /БЛИЦ