Националният отбор на Аржентина бе посрещнат като герой при завръщането си в Буенос Айрес. 15 хиляди души пристигнаха на летището и поздравиха любимците си въпреки ранното отпадане още на четвъртфинала. Хората в страната вярваха, че националите ще се приберат чак след финала и то като победители.  "Марадона, молим те не напускай!", призоваха феновете.
 
Това е първият случай в историята на футбола, в който провалил се на Мондиала фаворит за титлата е посрещнат толкова позитивно и така масово в родината си.

Аржентинците са известни с голямата си любов към националния отбор и много малко са случаите, когато те реагират отрицателно и негативно спрямо своите избраници.

Все още не е ясно решението на селекционера, който обяви, че може и да си тръгне. За него отпадането от Германия на четвъртфиналите след 0:4 е позор. Аржентина загуби почти без бой, без да създаде нито едно чисто голово положение в мача. Голямата звезда Лионел Меси пък бе извън форма и не успя да се разпише нито в този двубой, нито в останалите, които "гаучосите" изиграха в ЮАР./БЛИЦ